Frederic Prat ho va explicar a betevé fa més d’un any. Ell i la seva parella van denunciar una agressió homòfoba a la discoteca Catwalk, del Port Olímpic. I l’informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona del 2019 —fet per l’Ajuntament i 18 entitats més— constata que no són els únics que ho han patit. El text apunta que, l’any passat, el racisme i l’LGTBI-fòbia van ser els tipus de discriminació més comuns a la ciutat.

Segons el document, durant el 2019 es van produir fins a 411 situacions de discriminació a Barcelona. El racisme i la xenofòbia en són el motiu principal (un 33 % dels casos) i l’LGTBI-fòbia ocupa el segon lloc (un 25 %). Precisament aquest últim tipus de discriminació és el que registra, revela l’informe, més agressions físiques, sobretot al carrer o al transport públic.

Les víctimes denuncien poc

Pel que fa als autors, s’assenyalen els particulars i les entitats o empreses privades com a principals responsables d’aquestes situacions (en un 73 % dels casos). I el document també destaca una altra realitat: les víctimes denuncien poc. Ja sigui perquè han normalitzat la discriminació, o bé perquè no confien en la justícia o es troben en situació de vulnerabilitat.