L’angoixa i la incertesa que ha provocat la pandèmia, i el fet de passar més estones a casa, habitualment en pisos i espais petits, han provocat que els darrers mesos hagin augmentat els conflictes de parella. Alguns terapeutes asseguren que han notat un augment de fins el 20 % de parelles que van a teràpia.

Acostumen a tenir una bona base, però s’han vist afectats pels efectes de la pandèmia i els han projectat en la parella.
Romina Ranieri, psicòloga i terapeuta de parelles

L’objectiu de les sessions conjuntes és poder redreçar aquesta situació. La teràpia pot combinar les visites de parella amb altres d’individuals que permetin “donar eines de tècniques de relaxació, tècniques de reestructuració de pensament i aprendre a interpretar aquesta realitat d’una altra manera”, ha explicat la psicòloga. Tot això, assegura, provocarà que els “nivells d’ansietat i estrès baixin” i millori la comunicació amb el company.

despatx terapeuta de parelles

També augmenten les consultes a advocats matrimonials

Els advocats matrimonials asseguren que també han notat un augment en el nombre de consultes. En aquest cas, no tant per iniciar els tràmits de divorci, sinó pels conflictes econòmics esdevinguts arran de la crisi. “Moltes persones han perdut la feina i, per tant, hi ha qui no pot pagar determinades pensions, com les pensions d’aliments de fills menors”, ha explicat Eduard Baviera, advocat matrimonial.

despatx advocats matrimonials

D’altra banda, al seu despatx també s’hi ha detectat un augment dels matrimonis que tot i plantejar-se un divorci no poden iniciar el procés per no tenir prou ingressos. El preu de l’habitatge és, en aquests casos, un dels factors clau per decidir aturar el procés de divorci. Algunes famílies no es poden permetre tot el cost econòmic que suposa una separació.