Diversos moviments socials vinculats a l’esquerra independentista han denunciat aquest dimarts que la infiltració d’un l’agent de la Policia Nacional a les diferents organitzacions que ha destapat ‘La Directa’, respon a una operació d’Estat. Asseguren que aquest és un cas més dins “la inacabable llista de vulneracions de drets fonamentals”, i per això no descarten emprendre accions legals. Ho han explicat en una roda de premsa conjunta d’Alerta Solidària, el SEPC, Arran, COS, Endavant i també la CUP. Entre els assistents hi havia els diputats Eulàlia Reguant i Carles Riera.

Estudien accions legals

Martí Majoral, portaveu nacional d’Alerta Solidària, creu que aquesta persona es va infiltrar perquè les organitzacions “estan fen bé la seva feina” i afirma que ara “més que mai” cal fer “una crida per seguir organitzant-se”. Ha explicat que van començar a sospitar fa dues setmanes i que “han funcionat tots els protocols de seguretat”.

Des d’Alerta Solidària han assegurat que arribaran fins al final de la qüestió i que no descarten dur el cas a la justícia, malgrat que no hi confien “gaire”. Majoral diu que s’han de “fer encara moltes preguntes” a diverses institucions. Per exemple, al Departament d’Interior, ja que, segons afirmen, els Mossos van arribar a identificar l’agent infiltrat en alguna protesta, però va ser l’únic a qui no van multar. També es pregunten com es va poder matricular a la Facultat d’Educació de la UB amb una identitat falsa.

L’Estat espanyol “no podrà ser mai una democràcia”

Marta Daviu, portaveu del SEPC, ha afirmat que la infiltració de l’agent demostra que l’Estat espanyol “no podrà ser mai una democràcia” i que “l’espionatge polític és i serà una constant”.

En un comunicat conjunt, les organitzacions afectades han assegurat que tot plegat respon a l‘”herència franquista” i que per aquesta raó “és necessari sumar-se al projecte polític de l’esquerra independentista”.