Els moviments socials no van sospitar en cap moment que un dels seus activistes més implicats era en realitat un policia nacional infiltrat. Durant mesos i mesos aquest agent, que segons la investigació de ‘La Directa’ es feia dir Marc, va ser una persona força activa en les diferents assemblees, mobilitzacions i protestes.

L’última mobilització on se’l va poder veure va ser el 4 de maig, durant l‘acció de Batec a l’estació d’Arc de Triomf. Abans d’entrar a formar part d’organitzacions vinculades a l’esquerra independentista, però, va fer-ho en el moviment en defensa de l’habitatge. Concretament, va ser activista de Resistim el Gòtic, com proven aquestes fotografies, on se’l pot veure participant en accions de protesta contra diversos desnonaments.

Foto: Resistim al Gòtic

Així s’infiltrava l’agent en les protestes

L’agent infiltrat va participar en una protesta a la Ciutat de la Justícia, el juny del 2021. És el noi de samarreta negra que sosté la pancarta, just al centre de la fotografia. A sota, se’l pot veure en una altra acció contra un desnonament convocada per Resistim al Gòtic. En aquest cas, vesteix una dessuadora grisa i estira el braç.

Foto: Resistim al Gòtic
Foto: Resistim al Gòtic

A la imatge de sobre, el policia apareix al fons amb el puny alçat i una mascareta blava. Avall, participa en una protesta en defensa de la independència de Catalunya.

En aquesta imatge, l’agent infiltrat, amb samarreta negra, en una concentració independentista

L’esquerra independentista vincula la infiltració a una operació d’Estat

Diversos moviments socials vinculats a l’esquerra independentista han denunciat que la infiltració que s’ha destapat aquest dimarts respon a una operació d’Estat. Asseguren que aquest és un cas més dins “la inacabable llista de vulneracions de drets fonamentals”, i per això no descarten emprendre accions legals. Des d’Alerta Solidària han assegurat que no descarten dur el cas a la justícia, malgrat que no hi confien “gaire”. Majoral diu que s’han de “fer encara moltes preguntes” a diverses institucions. Per exemple, al Departament d’Interior o a la UB.