
Com es fa una mona de pasqua? És una recepta fàcil per fer amb nens i a casa? Miquel Vives, responsable de l’obrador de la Pastisseria Vives, explica com fer una mona de Pasqua per celebrar el dia de la Mona a casa de forma fàcil i apte per fer amb nens! T’expliquem pas a pas tota la recepta per fer una bona mona de Pasqua, el pastís de Pasqua fet a base de pa de pessic, farcit de trufa, cobertura de xocolata i guarnició al gust.
Ingredients i estris:
- 400 g d’ou
- 290 g de sucre
- 310 g de farina
- Pell de llimona ratllada
- Canyella en pols
- 200 g de nata muntada
- 50 g de nata líquida
- Una rajola de xocolata
- Mantega
- Motlle
- Batedora de varetes
- Espàtula
- Mànega de pastisseria
Recepta de la mona, pas a pas
Base: pa de pessic
Agafem un motlle o, si no en tenim, en el seu defecte podem utilitzar una paella petita que no fem servir. L’untem amb una mica de mantega fosa i l’empolvorem amb farina.
Barregem els ous, el sucre, la farina la pell de llimona ratllada i la canyella en pols i ho passem per la batedora amb varetes fins aconseguir l’emulsió, que col·locarem al motlle.
Posem el preparat al forn uns 20-30 minuts a 170-180º de temperatura amb escalfor en la part superior i inferior. Un cop cuit, deixar refredar.
Farcit i cobertura: trufa i xocolata
Per preparar la trufa, escalfem els 50 grams la nata líquida, hi afegim els trossos de rajola de xocolata i anem barrejant fins que es fongui. Com a referència es poden utilitzar 70 grams de xocolata, però la quantitat es pot augmentar segons el gust.
Quan tinguem una textura homogènia, afegim a poc poc els 250 grams de nata muntada, que ha de ser esponjosa, amb una espàtula que ens ajudi a dissoldre-la. Deixem refredar el preparat.
Obrim el pa de pessic i el farcim de trufa amb una mànega de pastisseria. El posem a refredar mitja hora al congelador.
Després, fonem una quantitat generosa de xocolata i la bolquem sobre el pa de pessic fins que quedi totalment recobert amb l’ajuda d’un ganivet o una espàtula.
Guarnició: al gust
Sobre aquesta base, podem guarnir la mona al nostre gust, tot dependrà de la nostra imaginació i del que tinguem a casa. Podem utilitzar la trufa que ha sobrat per decorar la superfície del pastís, afegir dolços o altres peces de xocolata.
Per acabar de guarnir la mona, podem incloure elements clàssics, com les plomes de colors, si les trobem a alguna botiga d’alimentació o bé substituir-los per treballs manuals que haguem pogut fer a casa.