El Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha comprovat que l’artefacte que ha trobat un banyista a una milla de la platja de Sant Sebastià aquest dimecres al matí no era una bomba antiga. L’home havia alertat d’un objecte sospitós ensorrat a l’aigua, a uns quatre metres i mig de profunditat. Membres del cos policial han realitzat immersions i han acabat confirmant que es tracta d’un cilindre de formigó, i no d’un altre artefacte de la Guerra Civil, com el que es va trobar aquest estiu a la mateixa platja.

Els submarinistes han localitzat i fotografiat la peça i han fet diferents mesuraments. Durant l’operació s’ha marcat la zona on es trobava amb un seguit de boies vermelles situades a uns 15 metres de la sorra de la platja.

Durant una estona la zona de platja s’ha desallotjat, i tant unitats dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana han participat en les tasques de reforç.

platja sant sebastia

L’objecte trobat era similar el que es va localitzar aquest estiu a Badalona. En aquell cas, però, es va decidir igualment detonar el cilindre de formigó.