El Ministeri de l’Interior ha activat el reforç policial a Catalunya amb motiu del segon aniversari de l’1 d’octubre i la proximitat de la sentència del judici del procés del Tribunal Suprem. Fonts de la Policia Nacional han confirmat que diverses unitats d’intervenció policial (UIP), els anomenats antiavalots, ja s’han desplaçat a la ciutat. La funció d’aquests agents és reforçar la vigilància a edificis oficials i equipaments de l’Estat espanyol, de cara a “dates sensibles”.

“Col·laboració estupenda” amb els Mossos

El dispositiu és similar al que es va engegar fa tot just un any, coincidint també amb el primer aniversari del referèndum i la Diada. Segons alguns mitjans, s’han mobilitzat cinc unitats de la UIP, el que representa uns 200 agents de la Policia Nacional. Des del Ministeri de l’Interior remarquen que el dispositiu evoluciona en funció de les necessitats i les competències de cada cos policial i que es poden enviar més efectius si la situació ho requereix. També subratllen que es treballa en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, perquè són els qui tenen la competència en matèria de seguretat ciutadana a Catalunya. Una col·laboració amb la policia catalana, que subratllen, és excel·lent.

La presència d’quests agents està pensada per vigilar edificis oficials com la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, el Banc d’Espanya, la seu d’Hisenda, la Prefectura Superior de Policia i les comissaries o infraestructures com el port i l’aeroport, entre d’altres.

Allotjats a la caserna del Bruc i també a hotels

Els agents que han arribat d’altres punts d’Espanya, estan allotjats a la caserna militar del Bruc, a la Zona Universitària, al barri de Pedralbes, i també a hotels de la zona costanera.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va avançar fa un parell de dies que no es descartava reforçar la presència policial coincidint amb la sentència, perquè serà un “moment especial” pel que fa a possibles “contestacions des de l’àmbit més radical”.