imatge del passeig de gracia amb cotxes i pedrera de fons
Foto: Vicente Zambrano

(ACN) L’Associació del Passeig de Gràcia, l’entitat que reuneix les botigues, restaurants i hotels d’aquest eix comercial a Barcelona, es mostra esperançada per l’arribada de turistes i la represa de l’activitat, però adverteix que la reactivació turística “s’està veient enfosquida” per un increment de la delinqüència.

Alerten de la violència dels robatoris

En un comunicat, l’organització ha denunciat que l’augment de l’activitat comercial al passeig de Gràcia ha comportat la reactivació de la delinqüència “amb intensitat i fins i tot amb violència”, ha explicat el president de l’entitat, Lluís Sans. “Es tracta de persones que actuen en petits grups, de dos o tres individus. I ho fan en ple carrer, impunement. Roben rellotges, joies i carteres als turistes, fins i tot els agredexen físicament a la sortida d’hotels i comerços“, afegeix. Per tot plegat, l’entitat reclama un reforç de la seguretat en una zona on el 90 % dels establiments hotelers ja estan oberts.

L’associació de comerciants també alerta que, en paral·lel, han augmentat els robatoris a l’interior de vehicles estacionats en aparcament. “No podem permetre que la delinqüència posi en risc el turisme, que comença a respirar després del coronavirus”, ha sentenciat Sans.

L’entitat reclama la celebració de més judicis ràpids i l’especialització d’alguns jutjats i alerta de l’arribada de més turistes, sobretot a partir del 7 de juny, quan s’obren les fronteres comunitàries per a viatgers vacunats de fora de la UE.