Aeroport de Barcelona

A partir del 7 de juny els turistes internacionals que estiguin vacunats contra la covid-19 podran entrar a Espanya. Ho ha anunciat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest divendres a Fitur. Sánchez ha afirmat que “els turistes de tots els països amb els quals no hi ha plena llibertat de moviment, entre els quals es troben els Estats Units, podran entrar a Espanya sempre que disposin d’un certificat que acrediti que han rebut la pauta completa de vacunes”.

Els turistes britànics podran entrar a Espanya sense PCR a partir del 24 de maig

Els turistes del Regne Unit i d’una desena de països extracomunitaris més podran viatjar a l’Estat a partir de dilluns, 24 de maig, sense cap mena de restricció ni control sanitari. Els turistes que podran arribar a l’estat són els viatgers d’Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, el Japó, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia i la Xina.

Certificat covid digital a partir de l’1 de juliol

Sánchez ha anunciat aquestes mesures durant la presentació del Certificat Digital UE Covid-19, que, segons ha afirmat, permetrà “un estiu molt millor sens dubte que el del 2020” perquè “Espanya reactivarà totes les activitats econòmiques” relacionades amb el turisme.

Segons Sánchez, “no estem parlant d’un passaport ni un document de viatge. No és un requisit per viatjar, és un document que evita que s’hagin de fer comprovacions complexes a l’arribada. El certificat funciona de manera senzilla i és una versió evolucionada del Travel Health, el document que han d’omplir les persones que arriben des de l’estranger”.