Tot i la pandèmia, el comerç de l’entorn del Turó Parc segueix en bona salut. Els efectes econòmics desastrosos que s’estan veient en altres zones de la ciutat no han arribat a aquest barri de la zona alta. Els comerciants expliquen que van patir durant el confinament però que un cop reoberts, les vendes han tornat a la normalitat o fins i tot s’han incrementat.

Un oasi comercial a la ciutat

Negocis que s’amplien agafant més espai o d’altres que s’inauguren. Són imatges que no són habituals a Barcelona des de l’inici de la pandèmia però que a la zona comercial del Turó Parc se segueixen veient. “El fet que els veïns no surtin tant del barri està originant que el comerç tingui més moviment“, explica Bartolomé Criado, president de l’associació de veïns i comerciants del Turó Parc. L’alt poder adquisitiu dels veïns que ara passegen més pel barri, ha fet que els comerços es poguessin recuperar ràpid del tancament durant el confinament. A més, en tractar-se d’un barri que no depèn del turisme, no els han caigut les vendes.

Més consum als comerços de proximitat

En alguns casos els comerciants expliquen que fins i tot estan venent més i que els veïns estan conscienciats amb el comerç de proximitat. “La gent s’ha quedat molt pel barri, van estar dos o tres mesos sense viatjar, sense comprar i llavors tenien ganes de comprar-se coses”, explica Cristina Pérez, comerciant de moda de la zona, que de seguida va veure que les mascaretes serien un accessori més i va invertir per tenir-ne una gran varietat. Ara s’han convertit en el seu producte estrella i explica que fins i tot li venen clients d’altres llocs de la ciutat.

D’altra banda, les llargues estades a casa, també han fet que molts veïns volguessin redecorar el seu pis per estar més a gust, explica Marc Ferruz, director d’una botiga de mobles de disseny que va obrir dos dies abans del confinament. Això ha fet que “tot i haver de tancar durant dos mesos just després d’obrir, haguem pogut recuperar el vol“.