L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) reclama ajudes a les administracions públiques per fer front a la situació provocada per la crisi del coronavirus. El seu president, Enrique Alcántara, assegura que necessiten aquest “suport” per evitar que moltes empreses tanquin o caiguin en mans de fons d’inversió.

En declaracions al programa ‘reset’, de betevé, Alcántara ha afirmat que “l’objectiu és mantenir els llocs de treball” que generen els apartaments turístics, que ha xifrat en 5.000 només de directes. Segons el president d’Apartur, les empreses necessiten aquestes ajudes “per fer front a les despeses de cotització dels treballadors”.

El risc dels fons d’inversió

Respecte a la possibilitat que alguns dels apartaments acabin en mans de fons d’inversió, Alcántara subratlla que actualment “el panorama està molt fraccionat“, amb una mitjana de dos pisos per propietari. “No volem que ara es concentri” en grans grups financers, ha advertit.

El responsable d’Apartur, a més, també ha reclamat que es dediquin els diners recaptats per la taxa turística a fer promoció de la ciutat per fer front a la caiguda del turisme internacional.