El cribratge massiu que ha començat aquest dimarts en alguns carrers del Raval s’ha acabat ampliant per a tots els veïns del Raval Nord (carrer de l’Hospital cap amunt), després d’un matí poc concorregut. En total, segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés, unes 20.000 persones del barri estan cridades a fer-se la prova PCR per detectar casos asimptomàtics de coronavirus i, així, frenar la transmissió dels contagis.

Vergés ha volgut treure importància al poc moviment vist durant el primer matí de tests i ha justificat que, en un inici, només es volgués fer les proves a quatre seccions censals. “Un cribratge és molt cridaner i pot portar gent d’altres barris i espatllar la intervenció tal com està programada”, ha dit. Sobre l’ampliació de l’àrea d’actuació del cribratge, ha explicat que ara per ara el sistema “té capacitat” per fer més proves.

Tot i la baixa assistència del matí, Salut confiava a acabar el dia amb 450 proves PCR fetes. Més enllà de l’afluència, per Vergés “el que és important és arribar a la comunitat”. Considera que “més enllà de les proves, costa molt explicar i entendre” tot el relacionat amb les mesures sanitàries.

Més cribratges a Barcelona?

Un cop acabi el cribratge del Raval Nord, les PCR massives arribaran a la Trinitat Vella els dies 19 i 20 de setembre. Salut no descarta fer més cribratges en altres barris de Barcelona, segons com evolucioni la pandèmia a la ciutat.

“Hem tingut un toc d’alerta a l’estiu”

Tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya han insistit que les mesures d’higiene i de seguretat són bàsiques per evitar que l’expansió del virus s’accentuï. L’alcaldessa, Colau, reconeix que “la situació no és fàcil”, però admet que hi ha hagut un relaxament per part de la població durant les vacances: “Hem tingut un toc d’alerta a l’estiu que fa que tots hàgim de ser més responsables”.