El periodista Carles Garcia presenta al programa ‘reset’, de betevé, alguns casos singulars d’urbanisme a Barcelona. Són exemples de la nova ordenació de l’espai públic que ha posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona d’ençà que va començar la crisi de la covid-19. En aquest cas, ens parla d’un parell de casos de terrasses de bars i restaurants que han quedat aïllades, enmig del no res, com a conseqüència d’aquest nou urbanisme tàctic.

Una n’és al barri del Clot. Es tracta d’una cafeteria a qui li han permès instal·lar una terrassa amb només una taula. Però el seu propietari explica que no s’hi asseu ningú perquè està encaixonada entremig d’un aparcament de motos. La qual cosa també ha suscitat les queixes d’alguns veïns de la zona.

L’altre cas és el d’un restaurant del barri de la Salut, que havia demanat ampliar la terrassa en dues places de l’àrea verda. Tot i denegar-li la sol·licitud, li van permetre afegir una taula extra. Aquesta, però, queda situada entre un banc i una farola, la qual cosa tampoc no la fa gaire atractiva ni confortable.