Les platges de Barcelona han començat aquest dissabte la temporada de bany, que s’allargarà fins al 27 d’octubre. Això vol dir que a partir d’aquest cap de setmana es posen en marxa els serveis de les platges com els socorristes, els lavabos públics, les guinguetes o el bany assistit. Aquest any, la temporada torna a estar marcada per les restriccions per sequera. Les dutxes i els rentapeus no funcionen i, a més, l’Ajuntament demanar fer un ús responsable de l’aigua dels lavabos públics.

Ara s’inicia la temporada mitjana a les platges, mentre que a partir del 25 de maig entrarà en vigor la temporada alta, amb més serveis actius. Per exemple, en temporada mitjana hi ha 30 socorristes i 11 torres de vigilància operatives, mentre que en temporada alta són 54 efectius i 21 torres. Passa el mateix amb les guinguetes. En temporada mitjana n’hi ha 11 obertes del total de 13. D’altra banda, l’àrea reservada per a gossos a la platja de Llevant també es posarà en marxa amb la temporada alta.

100 agents de la Urbana a la Unitat de Platges

Els 100 agents de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana patrullaran les 10 platges barcelonines a partir de l’1 d’abril. La unitat es desplegarà fins a finals d’octubre amb patrullatges centrats a controlar la venda il·legal de productes, evitar i atendre furts i robatoris, controlar la contaminació acústica i horaris de guinguetes, entre d’altres. Un any més, es manté la campanya de repartir equip bàsic de vestuari per als qui hagin patit robatoris.

Més recursos per al bany assistit

Segons l’Ajuntament, aquest any el servei d’assistència al bany incorpora millores en els materials i més recursos. Els treballadors rebran més hores de formació i també hi haurà canviadors inclusius a la platja de Sant Miquel i a la Nova Icària. A partir d’aquest dissabte, el servei de bany assistit s’ofereix a la Nova Icària i la zona de banys del Fòrum. L’espai a Sant Miquel s’obrirà en temporada alta. L’any passat el servei va engegar amb gairebé tres mesos de retard.

L’esport s’adapta a l’amplada de les platges

Els usos esportius a les platges s’han adaptat a la dimensió actual de cadascuna. Aquestes activitats s’han limitat als espais reservats que hi ha a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Noca Icària i Bogatell. Aquestes zones s’han adaptat a la pèrdua progressiva de sorra que s’experimenta cada any. De fet, per a aquest estiu es recarregaran amb més sorra les platges de la Barceloneta i del Somorrostro.

A banda de les pistes de vòlei i de futbol, hi ha novetats pel que fa a la pràctica de surf, pàdel surf i windsurf. S’han instal·lat quatre canals nous per a la sortida de les taules d’aquests esports.