(ACN/redacció) Els Bombers de Barcelona han neutralitzat l’incendi d’una substància inflamable i corrosiva en una empresa química del port de Barcelona. L’incident ha obligat a activar en fase d’alerta del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic PLASEQCAT. La situació està normalitzada.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat operatius dels Bombers de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha activat també una unitat terrestre i una unitat d’intervenció i suport, tanmateix informa que no ha hagut d’atendre ferits.

Foc amb una substància inflamable i corrosiva

El foc s’ha originat a l’empresa Quimidroga, ubicada al carrer de Port de Lagos, 2, dins el moll d’inflamables del Port. En l’incident s’hi ha vist involucrada la substància acètic (ONU 1715, perillositat 83), un líquid inflamable i corrosiu. D’una banda, l’empresa ha confinat els treballadors preventivament. I d’altra banda, el Port de Barcelona també ha activat el seu Pla d’autoprotecció en nivell 1, i ha establert un perímetre al voltant de l’empresa per evitar la circulació del líquid.