dani alves preso

(ACN / Redacció) La fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió de l’Audiència de Barcelona de deixar en llibertat el futbolista Dani Alves a canvi d’una fiança d’un milió d’euros mentre que no sigui ferma la sentència per violació. Tal com va defensar en la vista de dimarts, el ministeri públic considera que encara es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional per a l’exblaugrana i per això, segons indica en un comunicat, cal prorrogar-la fins a la meitat de la pena imposada, és a dir, dos anys i tres mesos.

Risc de fugida elevat i gran capacitat econòmica

La fiscalia entén que hi ha un risc de fugida “elevat”, atesa la falta d’arrelament d’Alves a Espanya, un vincle que sí que té amb el seu país d’origen, el Brasil. A més, recorda que aquest país no extradeix els seus súbdits en delictes d’agressió sexual. Finalment, el ministeri públic opina que l’esportista té una capacitat econòmica “elevada”, fet que comporta que “el risc de fugida no quedi afectat pel dipòsit d’una fiança”.

Alves continua sense reunir la fiança

Mentrestant, el defensa brasiler passarà el cap de setmana a la presó de Brians 2 perquè de moment no ha pogut reunir els diners per pagar la fiança. Tot i que en un primer moment es va dir que la família del també futbolista Neymar podria ajudar-lo, finalment va explicar que en aquesta ocasió no ajudarien l’exblaugrana perquè ja hi ha una sentència que el condemna. Encara queden, però, altres vies per on poden arribar els diners, com per exemple l’elevada suma que Alves ha de rebre després de guanyar un procediment a Hisenda.