Els dos màxims responsables del mercant rus, el Midvolga 2, que va topar aquest dilluns amb el pesquer El Fairell, han declarat aquest divendres davant del titular del Jutjat d’Instrucció núm. 19 de Barcelona, que els investiga per un presumpte delicte d’imprudència greu amb resultat de mort, ja que els dos pescadors de la petita embarcació van desaparèixer i aquest divendres se n’han trobat els cadàvers.

Després de prendre’ls declaració, el jutge ha decretat presó provisional eludible amb fiança de 50.000 euros per al primer oficial, que era qui conduïda el mercant rus en el moment del xoc. Fins que no satisfaci aquesta quantitat en els propers cinc dies hàbils, el jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país com a mesures cautelars. Per a l’altre investigat, que és el capità del vaixell, el jutge ha decretat llibertat provisional.

L’advocada de tots dos investigats, Teresa Vallverdú, ha confirmat a betevé que la fiança encara no l’han fet efectiva, malgrat que la intenció és pagar-la en els propers dies. Vallverdú també ha remarcat que tot just “és l’inici de la instrucció” i que s’han de practicar més proves. “És un accident en què han intervingut duess parts i hem de mirar de qui és la responsabilitat, no perquè hi hagi dos investigats no vol dir que només hi hagi dos responsables. Per tant, ja veurem a veure què és el que passa”, ha dit la lletrada.