Les dues persones rescatades són el patró i un dels mariners del vaixell pesquer, que n’han resultat ferits lleus i han estat traslladats a la clínica Asepeyo de Sant Cugat del Vallès. Encara estan desapareguts dos mariners més de l’embarcació, un d’origen marroquí de 34 anys i un d’origen senegalès de 37 anys. Salvament Marítim ha posat en marxa un operatiu per trobar-los, amb l’embarcació Guardamar Caliope, un helicòpter i bussejadors. També s’hi ha sumat el vaixell Lluerna, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, que disposa d’una sonda acústica. A més, diversos vaixells de la confraria estan voltant pel lloc de l’accident per ajudar en la recerca. Tot i que l’accident s’ha produït fora de les instal·lacions del Port de Barcelona, la institució ha activat el seu Pla d’autoprotecció per donar suport a Capitania Marítima.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha confirmat a la premsa que les tasques de recerca es mantindran mentre hi hagi llum.

El Fairell ha sortit a feinejar aquest dilluns passades les 5 h. El xoc amb el mercant rus Midvolga 2 s’ha produït quan sortia del port, amb destinació a Alexandria, i l’embarcació d’arrossegament ja tornava. Després de la topada, les autoritats han obligat el vaixell de càrrega de petroli i productes químics a fer marxa enrere i tornar al port. També s’ha pres declaració al patró i la tripulació.

El Fairell tenia una eslora de 25 metres mentre que el Midvolga 2 en mesura 140.