El vaixell està a 160 metres de profunditat. El robot submarí pot operar fins als 1.000 metres de profunditat, en condicions de vent de fins a 25 nusos i un estat de la mar de força 4 a l’escala de Douglas. Salvament Marítim, però, confirma que el robot és massa gran per accedir a l’interior del pesquer i, per tant, la inspecció es limita a l’exterior. Si es reflotarà o no el vaixell, Salvament Marítim diu que “anem pas a pas i de moment estem en la fase d’inspecció”. En paral·lel a les tasques submarines continua també la vigilància per mar i  aire per localitzar els dos tripulants d’El Fairell: un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i un altre de 37, procedent del Senegal.

El patró d’El Fairell i el seu germà han embarcat aquest matí al Clara Campoamor per seguir de primera mà les tasques de recerca.

En l’operatiu de recerca  hi participa l’helicòpter Helimer 205, que busca els desapareguts en una àrea de 20 milles al sud de Barcelona; el vaixell Guardamar Calíope, de Salvament Marítim;  les llanxes  LS Mediterránea i LS Neptú, de la Creu Roja, i la patrullera  Río Santa Eulalia de la Guàrdia Civil. La llanxa Neptú pentina la zona entre la cimentera Vallcarca i Gavà Mar i la Mediterrània inspecciona des de Gavà fins a la bocana Nord, segons informa Salvament Marítim.