Ja queda menys per veure acabada la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família de Barcelona, que s’il·luminarà el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció. La inauguració es farà el mateix dia 8, però els actes s’allaragaran fins al 4 de gener gràcies a la participació i suport d’entitats del barri i de la ciutat. S’organitzaran diferents activitats perquè tothom pugui celebrar la inauguració de la primera de les sis torres centrals que tindrà el temple un cop estigui acabat.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha detallat aquest dilluns com serà aquesta inauguració. Ha assegurat que l’estel que coronarà la torre esdevindrà un símbol de la ciutat: “Serà una petita llum que il·luminarà Barcelona en els moments de foscor i ens donarà esperança com una mare sempre dona esperança a una família”.

La col·locació de l’estel es farà el 29 de novembre amb una grua. I des d’aleshores i fins al dia de l’encesa es treballarà en la seva il·luminació.

Una missa solemne, el 8 de desembre

L’acte central serà una missa solemne que es farà el mateix 8 de desembre a la tarda, a les 18 h (presidida pel cardenal Joan Josep Omella). La previsió és que a les 19.30 h es faci la benedicció de l’estel. Abans, però, al matí, s’iniciaran els actes amb les colles de cultura popular de Barcelona. Serà a partir de les 10.30 h.

estel sagrada família torre mare de deu

L’encesa de l’estel de la Sagrada Família es podrà seguir en directe a tot el món

L’encesa de l’estel de la Sagrada Família es farà a les 19.40 h i es podrà seguir en directe a tot el món, a través del web estel.sagradafamilia.org, que s’activarà l’1 de desembre. Els responsables del temple han explicat que la setmana prèvia a l’encesa de la torre (de l’1 al 7 de desembre) es podrà participar “digitalment” per il·luminar-la de forma simbòlica.

Durant aquells dies, a través del web de la Sagrada Família i de l’Arquebisbat de Barcelona es podrà contribuir amb un punt de llum simbòlic, que posteriorment es “traduirà en la il·luminació real de la torre de forma progressiva”. De fet, la base de la torre s’il·luminarà el 4 de desembre (de 20 a 23 h) i el fust el dia 6, també entre les 20 i les 23 h.

La segona torre més alta de la Sagrada Família

Aquesta torre és la segona més alta del temple i té 138 metres. El mes d’abril es va instal·lar una gran peça de coronament de la torre, i a l’estiu s’hi va afegir el trencadís que l’embolcalla.

Un cop s’inauguri, el repte principal dels responsables del temple és avançar en la construcció de la torre més alta, la de Jesucrist. Farà 172,50 metres i suposarà modificar la silueta urbana de Barcelona. En total tindrà 12 nivells: ara ja se n’han construït sis i la fita és pujar-ne entre dos i tres més.