Un gran estel lluminós ja corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. L’estrella, que s’ha col·locat aquest dilluns al matí, té 12 puntes i set metres i mig d’amplada, i s’ha col·locat sobre un fust de trencadís de 18 metres d’altura. L’operació per col·locar l’estrella ha començat a primera hora del matí i s’ha allargat unes hores. Ha calgut fer servir una grua de grans dimensions per instal·lar-la.

La torre de la Mare de Déu és la segona més alta del temple, de 138 metres d’altura, i només la supera en alçària la torre de Jesucrist, que farà 172,3 metres i que també estarà coronada per una enorme creu de quatre braços recoberta de ceràmica.

La inauguració de l’estel lluminós es farà el 8 de desembre, a les 19.40 h, en una missa solemne, i es podrà seguir en directe a tot el món, a través del web estel.sagradafamilia.org, que s’activarà l’1 de desembre. L’encesa culminarà un seguit d’actes d’inauguració de la torre, que estaran oberts al públic, però amb aforament limitat els que se celebrin a l’interior. Així, la base de la torre s’il·luminarà el 4 de desembre (de 20 a 23 h) i el fust, el dia 6 també, entre les 20 i les 23 h.

Les entrades per poder assistir a la inauguració de la torre es fan per sorteig el mateix 8 de desembre al matí, entre les persones que s’hi han inscrit prèviament.

Una estrella lluminosa de 12 puntes

L’estrella lluminosa de 12 puntes que coronarà la torre farà set metres i mig d’amplada. Cadacuna de les puntes fa 2,90 metres i el pes total de la peça és de 5,5 tones. L’estel brillarà de dia amb el reflex del sol i, tindrà llum pròpia de nit gràcies a un focus de tecnologia LED regulable. Les puntes de l’estel són de vidre, juntament amb una estructura d’acer inoxidable d’alta resistència.

L’arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Faulí, ha explicat que l’estel segueix les indicacions que va deixar Antoni Gaudí, que va dir seria lluminós. Per això, ha explicat, s’ha fet d’un vidre texturat perquè es puguin veure bé les cares. El director d’Edificació i Tecnologia de la Sagrada Família, Fernando Villa, ha concretat que es tracta d’una estructura complexa perquè ha de ser capaç de resistir l’impacte d’un llamp i desconnectar-se automàticament en cas que hi hagi una pujada de tensió.