(ACN / Redacció) La Taula Sindical de Catalunya ha tornat a convocar una vaga el 30 de novembre al sector públic per demanar una solució real per a tots els interins. Aquesta és la segona mobilització en un mes contra l’abús de temporalitat a l’Administració pública. L’acte més massiu de mobilització serà una manifestació a Barcelona que començarà a la plaça d’Urquinaona a les 12.30 h.

Consolidar el personal interí

Els sindicats veuen “absolutament insuficient” la proposta actual d’esmenes proposada per ERC -que s’ha de votar el mes vinent- d’un concurs de mèrits per als treballadors que fa més de cinc anys que ocupen una plaça. Les organitzacions demanen un concurs de mèrits restringit que eviti “un ERO encobert”.

Asseguren que no poden admetre cap solució que impliqui processos selectius de torn lliure i de “resolució incerta”, encara que sigui per la via del concurs de mèrits. A més, han dit que tots els treballadors que fa més de tres anys que treballen amb un contracte temporal –sigui ocupant una mateixa vacant o més d’una– haurien de poder-se consolidar la seva situació.

A més, també critiquen que el text “parli de places i no de persones” i que els llocs de treball que podrien acollir-se a aquesta solució són els que estan ocupats anteriorment el 2016, cosa que veuen “del tot insuficient per arreglar l’estabilitat de tothom que està en abús”.

Aquesta vaga el que planteja és fer un gran impuls per forçar els governs i, sobretot, ERC, que és qui està sostenint i donant suport al govern estatal, que d’una vegada consolidi les persones i no els llocs de treball
David Caño, portaveu de l’IAC

Alhora, els sindicats insisteixen que cal paralitzar les convocatòries en curs que incloguin places ocupades per personal interí en abús de temporalitat, com les auxiliars de geriatria, que “mai no han tingut processos selectius” i “s’ha fet la convocatòria enmig de la pandèmia, a l’estiu del 2020”.