Barcelona Buida

Discrepàncies per la gestió de la crisi del coronavirus

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha criticat la recentralització de la sanitat imposada pel decret d’estat alarma aprovat pel govern espanyol arran de la crisi del coronavirus. Asseguren que la nova gestió serà pitjor perquè el Ministeri de Sanitat no coneix els recursos existents a Catalunya. En parlem amb Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona:


Dubtes entre els treballadors

Molts treballadors tenen dubtes sobre si han d’anar a treballar, després que la Generalitat hagi fet una crida a l’autoconfinament. A més, també hi ha moltes incerteses sobre la possibilitat que hi hagi acomiadaments temporals o que les empreses aprofitin per fer reduccions de plantilla. Tot plegat, mentre s’espera que aquest dimarts el govern espanyol anunciï noves mesures de suport a les empreses, als treballadors i als autònoms. Ho comentem amb Nacho Parra, advocat del Col·lectiu Ronda:


Situació d’emergència

Les restriccions anunciades pel govern de la Generalitat per tal de contenir la covid-19 han provocat, en la majoria de ciutadans, el que els psicòlegs anomenen una situació d’emergència. Segons indiquen, aquesta situació esdevé quan les persones han de cancel·lar les seves activitats habituals i, de retruc, es veuen afectades per estrès i angoixa. Ens ho explica Francesc Núñez, sociòleg de les emocions:


Xarxes

El resum del més destacat a les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens parla de les conseqüències de les restriccions provocades per la crisi del coronavirus en el rendiment dels esportistes aquàtics, entre d’altres qüestions:


Barcelona plató

L’actualitat audiovisual barcelonina, amb el Roger Granel:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar