(ACN) El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha advertit que si el decret d’estat d’alarma aprovat pel Govern espanyol suposa una gestió “impositiva no col·laborativa” amb la Generalitat i les partides econòmiques extraordinàries no s’apliquen d’acord amb la realitat hospitalària de Catalunya, l’escenari serà “pitjor”.

En aquest sentit, ha recordat que el Ministeri de Sanitat no coneix els recursos sanitaris existents, i que només ho saben les comunitats. A més, ha remarcat que la realitat del nombre i tipus de centres és molt diferent entre autonomies. Padrós també s’ha mostrat preocupat pel fet que mentre a Catalunya es confinen zones com Igualada, a Madrid no s’estigui fent el mateix i no es limiti la mobilitat dintre del mateix estat, com han fet altres països. Des del col·legi s’esperaven unes mesures restrictives de la mobilitat més efectives per reduir la transmissió del virus, ja que, segons el seu parer, ara no hi ha cap restricció perquè tothom pot sortir en alguns supòsits, com per exemple anar a treballar.

 

Pel  que fa a la veracitat de la notícia difosa pel ministre de sanitat francès que diu que els antiinflamatoris poden empitjorar el coronavirus, Padrós ha indicat que, tot i que és cert que existeixen alguns casos en malalts greus o molt greus, encara s’està estudiant aquesta relació des del punt de vista mèdic i científic. Padrós ha anunciat que aviat tindrem resultats sobre aquesta possible contraindicació d’alguns medicaments com l’ibuprofèn, tot i que és cert, ha afegit, que tots els medicaments tenen efectes no desitjats. Mentre es contrasten els resultats, el president del col·legi de metges barceloní, ha recomanat el paracetamol com a analgèsic alternatiu que tothom pot prendre.


Padrós critica que es facin proves a polítics

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha criticat que s’estiguin fent proves per detectar la covid-19 en “subjectes sans sense simptomatologia”, mentre que les autoritats sanitàries fa dies que informen que només es faran els tests a persones vulnerables, que estiguin ingressades a l’hospital o personal sanitari. “Els polítics són els que han de donar més exemple”, ha criticat una estona després de saber-se que el vicepresident Pere Aragonès ha donat positiu però que es troba bé de salut.