Sala espera CAP

31 centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona de l’Institut Català de la Salut (ICS) obren també els caps de setmana, a partir d’aquest dissabte, per poder mantenir l’atenció telemàtica, presencial i domiciliària dels pacients amb coronavirus. L’objectiu també és descongestionar les urgències dels hospitals i els centres d’urgències d’atenció primària. La resta dels CAP que no oferexin servei presencial, sí que oferiran atenció telemàtica per programacions de visites i per desviar els telèfons als CAP que estiguin oberts. Aquesta ampliació horària s’allargarà durant tota l’emergència per la covid-19, serà dissabtes i diumenges de 9 h a 17 h. De dilluns a divendres, continua l’horari habitual de 8 a 20 h.

Els centres d’atenció primària que obren portes els caps de setmana són els CAP Adrià, Besòs, Bordeta-Magòria, Doctor Carles Ribas, Casc Antic, Casernes, Ciutat Meridiana, Drassanes, Doctor Lluís Sayé, el Carmel, el Clot, Gòtic, Guinardó, Guineueta, Horta, la Marina, la Mina, la Pau, Manso, Montcada, Montnegre, Numància, Pare Claret, passeig de Maragall, passeig de Sant Joan, Poblenou, Ramon Turró, Rio de Janeiro, Roger, Sant Martí de Provençals, i el de Sants.

Des de l’atenció primària recorden que “l’atenció presencial és només per a aquells casos de salut que no poden esperar, és a dir, per a l’atenció urgent“. Amb aquesta obertura els caps de setmana es busca fer el seguiment a pacients “pel seu equip d’atenció primària que coneix el pacient, el seu entorn i la seva malaltia, sigui o no relacionada amb la covid-19”.

Diversos professionals de l’atenció primària ja havien fet una crida a obrir els caps de setmana per l’emergència del coronavirus.