hotel cotton house barcelona

La conversió dels hotels de la ciutat en “hotels medicalitzats” està agafant volada a la ciutat com una de les mesures per parar el cop del coronavirus i poder atendre tant els malalts lleus de covid-19 com també allotjar aquell personal mèdic que ho necessiti. Per això i davant l’augment de la llista dels equipaments que s’estan sumant a la iniciativa, es fa una cerca de 200 treballadors per poder cobrir la plantilla necessària per als hotels que reobriran amb aquesta nova funció la setmana vinent.

Segons Iñaki San Esteban d’eHDEuropa -i part de l’equip que està coordinant el sistema de recursos humans i metodologia dels hotels medicalitzats de Barcelona-, es prioritzarà “la selecció d’aquelles persones que provinguin del sector de l’hosteleria”. Ara mateix, ja hi ha un centenar de persones fent de cambrers d’hotel en cinc establiments i el perfil és tant de gent jove com més gran. Tot el procés de disseny per reclutar aquests empleats s’ha treballat i coordinat amb el Consorci Sanitari de Barcelona.

Les funcions d’aquests treballadors

San Esteban explica que a aquests “cambrers d’hotel” se’ls demana fer el manteniment de les habitacions -neteja, airejar-les- i també servir el menjar per a les persones allotjades. A més, afegeix que també es busca un altre perfil: el de recepcionista, ja que “cal que alguns tinguin formació específica a l’hora de configurar les claus magnètiques que s’usen” també en aquests hotels medicalitzats.

A tots ells, se’ls explica el protocol d’actuació i se’ls fa una formació per poder desenvolupar aquestes tasques. A més, tots ells “van protegits de dalt a baix” per treballar, segons explica San Esteban. L’empresa ha posat una direcció de correu a disposició dels treballadors interessats en treballar-hi. (operacions@ehdeuropa.com)

Els hotels medicalitzats de la ciutat

Ara mateix ja hi ha cinc hotels medicalitzats a la ciutat: el Cotton House -el primer a sumar-se a la iniciativa- el Catalonia Barcelona Plaza, el Praktic Bakery, l’Alimara i el Pullman Skipper. Els tres primers allotgen pacients de coronavirus, mentre que els dos últims ja ha començat a rebre personal sanitari.

La setmana vinent, la previsió és que s’hi sumin tres més: l’hotel Princess Barcelona, l’Expohotel Sants i el Melià de Sarrià.

Les xifres del Gremi d’Hotels de Barcelona

Justament, aquest divendres el Gremi d’Hotels de Barcelona ha actualitzat la xifra d’habitacions posades a disposició de les autoritats sanitàries dins el marc del projecte “Hotels Salut”. Ha ofert 2.500 habitacions repartides per arreu de la ciutat. Amb el Consorci Sanitari de Barcelona s’ha decidit que cada hotel tindrà un hospital de referència.

Aquest divendres, la Generalitat va anunciar que la funció dels hotels medicalitzats s’amplia a Barcelona i que també allotjaran avis i àvies de residències que presentin símptomes lleus de la covid-19. Els primers a reubicar-los seran 160 persones grans que viuen en geriàtrics.