Les gestories avisen que veuen massa justa la data del 3 d’abril per tenir a punt la gran quantitat d’expedients de regulació temporal d’ocupació que les empreses estan presentant per fer front a la crisi del coronavirus. El Col·legi de Gestors Administradors de Catalunya ha fet públic un comunicat en què valora “molt negativament” el decret aprovat aquest divendres. La norma fixa un termini màxim d’una setmana per comunicar totes les dades dels empleats afectats per les empreses que han presentat un ERTO.

Asseguren que en la tramitació dels ERTO, les gestories han de presentar al Servei Públic d’Ocupació de l’Estat un full de càlcul amb totes les dades dels treballadors. Afegeixen que són “unes dades de les quals no disposem a les gestories i que, a més, necessiten d’un consentiment explícit per part dels empleats ja que són de caràcter sensible”. Això, sumat al gran volum d’expedients ERTO presentats, fa “inviable” assolir aquesta data.

No cobraran abans del maig

Els treballadors que s’han vist afectats per un ERTO no podran cobrar la prestació de desocupació durant el mes d’abril, ja que el SEPE ha mantingut la seva norma de tancar les peticions el dia 25 del mes anterior. “Amb més raó, si els treballadors no podran cobrar fins al 10 de maig, no entenem que el termini per presentar les dades finalitzi el 3 d’abril i no el 25 com és habitual” opinen des del Col·legi.

Més del 70 % dels clients dels gestors administratius han presentat un ERTO, segons el col·legi, de molts d’ells, encara no se’n té la confirmació expressa.