La manifestació ha començat a les 17 h a la plaça de Catalunya i ha arribat fins a la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca on s’han concentrat i han llegit un manifest. Hi han participat unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana. Els convocants eleven aquesta xifra fins als 1.500 manifestants.

Els col·lectius i organitzacions que impulsen la campanya “Papers sense contractes”. Reivindiquen un canvi de les condicions legals per poder aconseguir els permisos de residència. Actualment, segons el Reglament d’estrangeria, s’ha de tenir un contracte laboral d’un any i a temps complet per poder obtenir o renovar el permís de treball i el de residència.

Els representants de la campanya “Papers sense contractes” reclamen als ajuntaments que “empadronin totes les persones sense necessitat de domicili i independentment de la seva situació administrativa” i que “proposin l’arrelament favorable per vulnerabilitat social i sense necessitat de contracte”. A més, demanen a la Generalitat que “emeti els informes d’arrelament favorables sense la necessitat d’un contracte de treball” i “traslladar, a continuació, la pressió al Govern d’Espanya perquè interpreti la llei amb la major flexibilitat possible”.