És la imatge de la normalitat. El primer grup de turistes que agafaven l'ascensor cap al Mirador de Colom després d'haver estat més de tres hores sense servei. L'avaria ha estat lleu però fins que els tècnics de la empresa Otis no s'han assegurat del correcte funcionament de l'ascensor aquest no s'ha obert al públic. "Tot normal, he agafat l'ascensor fa 10 minuts, he sortit amb tranquil·litat i sense cap tipus de problema." "Hem pujat a l'ascensor, tot estava bé, ha trigat uns segons, hem arribat a dalt, una boniques vistes, ara esperem per baixar, tot perfecte." Una aturada que va deixar quatre turistes aïllats al mirador del monument de Colom, durant tot un matí i que va obligar a tancar l'ascensor durant més d'un any per actualitzar el sistema de seguretat. La posada a punt va consistir principalment a reforçar la seguretat de la cabina, establir dos sistemes de rescat, un d'interior al mateix ascensor i un altre d'exterior. Cap d'aquests sistemes no s'ha hagut d'activar avui i tot ha quedat en un ensurt momentani per als set turistes, que han estat evacuats sense cap problema.

En el moment dels fets, pels volts de les 13.45 h, hi havia quatre visitants al capdamunt de la torre, un dels quals era menor. A més, l’ascensor s’ha aturat quan transportava quatre persones més, inclòs l’ascensorista. Minuts després, un equip tècnic ha pogut accionar manualment l’ascensor per poder evacuar-ne les vuit persones. Durant tres hores, s’han aturat les visites al mirador per poder revisar la instal·lació i esclarir les causes de la incidència, que encara es desconeixen. A les 16.40 h, l’ascensor ha reprès el trajecte vertical.

L’ascensor del monument a Colom va ser el primer de la ciutat. Es va instal·lar l’any 1889 i, el dia de la inauguració, l’alcalde Rius i Taulet va quedar-s’hi tancat durant uns minuts amb dos periodistes. Va ser  l’inici de la maledicció dels ascensors d’aquest mirador. A la postguerra, l’elevador original va ser substituït per un de nou i, durant la restauració del monument als anys 80, es va tornar a canviar. Això després que el 1976 l’antic ascensor es desplomés amb cinc persones a dins, tot i que només una en va resultar ferida lleu. El 2006, una avaria va deixar 14 turistes aïllats al mirador durant dues hores. L’1 de maig de 2012, quatre turistes espanyols i dos de japonesos van tornar a quedar atrapats tot un matí al mirador per una avaria a l’ascensor. Els van rescatar cap a les 16 h per l’exterior del monument amb una grua de grans dimensions. Aquell mateix dia es va tancar l’accés als visitants d’aquest espai emblemàtic de la ciutat, que no va reobrir fins a l’any 2013 després de reforçar-ne la seguretat.