Després d'una operació que, des del sindicat SAP-UGT qualifiquen d'èxit policial, l'assignatura pendent, diuen, és garantir la seguretat dels agents i incrementar les mesures d'autoprotecció. Entre les propostes: regular de manera més estricta les mesures de seguretat que es prenen a les comissaries perquè siguin les mateixes a tot arreu. També proposen implantar noves tecnologies que facilitin, entre altres tasques, les vigilàncies al carrer. VALENTÍ ANADÓN, secretari de política sindical del SAP-UGT "Trobem a faltar que es facin servir, més enllà del factor humà, determinades tecnologies que estan fetes precisament per estalviar en recursos humans i per garantir encara més les condicions de seguretat dels agents." Una altra de les reclamacions és que s'incrementi la formació. Tal com ja va avançar ahir el director de la policia, en els darrers dies s'han fet xerrades als agents, unes sessions en què se'ls han reiterat les mesures d'autoprotecció que cal prendre. Des del sindicat, però, demanen que es faci un pas més. VALENTÍ ANADÓN, secretari de política sindical del SAP-UGT "Nosaltres el que demanem és una ofensiva directa per part dels responsables polítics de l'administració, en aquest cas d'Interior, i que ens dotin d'una formació continuada digna i realment capaç de minimitzar riscos." Els representants d'aquest sindicat expliquen que han detectat neguit entre els agents per l'amenaça terrorista i que han elaborat un recull amb propostes de millora concretes que ja han fet arribar al Departament d'Interior.

Des del SAP-UGT qualifiquen d’èxit policial l’operació en què, aquest dimecres, van ser detinguts 11 presumptes gihadistes que, segons el Departament d’Interior, pretenien atemptar a Catalunya. Aquest sindicat, però, remarca que encara hi ha una “assignatura pendent”, que diuen que és garantir la seguretat dels agents i incrementar-ne les mesures d’autoprotecció. Per resoldre la situació, diuen que han elaborat un recull amb propostes de millora concretes que ja han fet arribar al Departament d’Interior.

Plantegen, entre d’altres, regular de manera més estricta les mesures de seguretat que es prenen a les comissaries perquè siguin les mateixes a tot arreu i implantar noves tecnologies en diversos àmbits. En aquest sentit, el secretari de política sindical del SAP-UGT, Valentí Anadón, ha explicat que “trobem a faltar que es facin servir, més enllà del factor humà, determinades tecnologies que estan fetes precisament per estalviar en recursos humans i per garantir encara més les condicions de seguretat dels agents”.

Un altre dels cavalls de batalla és la formació. Tot i que aquesta setmana se’ls han fet xerrades formatives, en què s’han reiterat les mesures de prevenció que ha de prendre cada agent, des d’aquest sindicat reivindiquen que s’ampliï. Segons ha explicat el mateix Anadón, “nosaltres el que demanem és una ofensiva directa […], i que ens dotin d’una formació continuada digna i realment capaç de minimitzar riscos”.