Fer visible l’ADN de les cèl·lules salivars o fer cristal·litzar la sal o el sucre són alguns dels experiments que han practicat els joves d’ESO que han visitat la 13a edició de la fira Recerca en Directe, que es pot visitar al CosmoCaixa fins dissabte, 11 d’abril. Està organitzada pel Parc Científic de Barcelona de la UB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i de l’Obra Social La Caixa.

L’objectiu és apropar la ciència als joves i per això el certamen s’organitza en 11 estands. En cadascun dels espais hi ha un grup d’investigadors de diferents organismes que expliquen als joves quina és la seva feina i els deixen experimentar.

El Grup de Neurobiotecnologia Mol·lecular i Cel·lular de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya els ha fet arribar el seu projecte d’investigació per desxifrar la funció d’un gen. Una altra de les iniciatives és el del Grup de Recerca Tradumàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, que es basa en la millora de la traducció automàtica. I una investigació que presenta la llum com una eina de comunicació “ultrasegura”.