CEM Turó rep premi Mapei

El projecte del CEM Turó de la Peira, dissenyat pels arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández, ha guanyat el Premi Mapei 2019. Aquest guardó reconeix els  professionals que impulsen projectes arquitectònics sostenibles. També destaca les bones pràctiques que contribueixen a evolucionar cap a una construcció més sostenible.

Pel jurat, l’edifici “respira i millora el barri” perquè s’adaptat a l’entorn de la millor manera possible. També destaca que el nou espai s’ha convertit en un “objecte paisatgístic”. Finalment, des d’un punt de vista més tècnic, el jurat valora el fet que cada element del projecte ha contribuït a resoldre totes i cadascuna de les dificultats amb solucions bàsiques com la il·luminació natural, que genera espais de gran qualitat.

Aquest podria no ser l’únic premi del projecte del CEM Turó de la Peira, inaugurat abans de l’estiu. També és també finalista dels premis internacionals WAF en dues categories, edificis esportius i ús de fusta certificada. Al desembre, els redactors del projecte el defensaran a Amsterdam.

Tercer premi a Baró de Viver

En la tercera edició dels premis Mapei s’hi van presentar 67 projectes. El primer premi ha recaigut en el projecte de Nou Barris, el segon ha viatjat fins a Galícia i el tercer ha tornat a Barcelona, concretament per al nou Centre Cívic Baró de Viver. Tots tres s’enduen més de 10.000 euros i tres beques Green Building Council España, un viatge a Milà, placa, trofeu i diploma.