El Sindicat de Comissions Obreres s’ha sumat al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Desenes de persones han sortit de la seu a la via Laietana i han desplegat una pancarta gegant enmig del carrer, fet que ha causat que s’hi hagi tallat uns minuts el trànsit, per “demanar la fi d’aquesta violència, perquè és de justícia”.

També han qualificat d'”indignants els atacs de les forces de dretes que carreguen contra les eines que tenen les dones per denunciar aquesta situació”. Des del sindicat, han exigit que “totes les administracions adoptin compromisos, es facin accions reals i que es coordinin millor per prevenir la violència masclista”.

Alba Garcia, secretària de Dones de CCOO Catalunya, ha assegurat que calen més polítiques públiques i més suport a les víctimes de violència masclista i a les dones que pateixen assetjament a la feina.

Els manifestants han fet una marxa fins a arribar a la plaça del Rei i han cridat consignes com “prou violència contra les dones”.

CCOO manifestacio contra violència dones

La denúncia del sindicat es produeix just el dia que els Mossos han informat que protegeixen 100 dones que estan en risc de ser assassinades a Catalunya. Totes presenten un risc molt alt i per això tenen vigilància i acompanyaments policials permanents.