L’equip de veterans del Club de Tennis la Salut acumula títols. Per quart any consecutiu, s’ha proclamat campió d’Espanya i entre els jugadors de l’equip sènior de més de 70 anys hi ha el número u del món d’aquesta categoria, Jairo Velasco. Aquests veterans del tenis són jugadors, però sobretot amics que s’han conegut al club, una entitat en què alguns practiquen l’esport de tota la vida.

Número u del món de la categoria +70

Són tenistes, tenen més de 70 anys i formen l’equip de veterans del Club de Tennis la Salut. Aquest grup de 12 jugadors acaba de revalidar el títol de campions d’Espanya de més de 70 anys, un premi que han aconseguit per quarta vegada consecutiva.

Destaca el colombià Jairo Veslaco, que, actualment, és el número u del món en la categoria sènior +70. El tenista explica que, tot i tenir dues pròtesis de maluc, continua amb la mateixa afició. Velasco va arribar al Club de Tennis la Salut l’any 76 i explica que l’entitat l’ha acollit fins avui. “Em va obrir les portes en aquell moment que tu no ets ningú, em va donar les facilitats, des de llavors, estic molt orgullós de representar el club en tots els tornejos” apunta Velasco, que continua entrenant-se en les pistes de la Salut després de més de 40 anys.

Més que un equip

Des de l’any 1998, la pista número dos del club porta el seu nom, de la mateixa manera que hi ha la pista Manolo Orantes, Àlex Corretja i Jaume Furió. Tenir una pista li permet poder reservar-la amb prioritat i continuar entrenant-se amb l’equip. Aquests jugadors es coneixen de fa anys i, més que companys d’equip, són amics.

Velasco explica que “trobar uns amics amb qui pots anar jugant sempre, defensant els colors del club, fem pinya”. Per alguns, com el José Luis Asensio, capità i jugador de l’equip +70, el club és com la segona casa. N’és soci des dels 10 anys, aquí va conèixer la seva dona i ara continua guanyant títols. Asensio fa 64 anys que és soci del club i diu que “el que és important és que el físic t’acompanyi i puguis jugar i practicar l’esport que el tenim de tota la vida”.

Els campions d’Espanya + 70 es preparen per continuar guanyant títols amb els colors d’aquest club, fundat el 1902. Diuen que quan entren a la pista, l’edat queda enrere i només pensen a sumar punts.