Itàlia ha ofert un port segur a l’Open Arms per poder desembarcar les 62 persones que porten a bord des de dimecres a la nit. Així ho ha publicat a Twitter el fundador de l’ONG, Oscar Camps.  Aquest anunci arriba després que diumenge l’ONG evacués, amb la col·laboració de la Guàrdia Costanera italiana, 11 persones a la costa de Sicília. Segons Open Arms, la majoria tenien ferides i cremades i necessitaven atenció mèdica urgent i especialitzada.

L’Open Arms va rescatar l’embarcació dimecres. A bord hi havia un total de 73 persones, 24 de les quals menors que viatjaven sols. En un missatge a les xarxes socials, l’ONG va explicar que també hi havia alguns ferits de bala, persones amb cremades de segon i tercer grau, amb hipotèrmies greus i amb xocs traumàtics. De fet, el cap de la missió a bord del vaixell, Riccardo Gatti, havia assegurat en un comunicat que la situació a bord era “crítica” a causa de l’estat de salut de les persones rescatades i al fort temporal.

Un altre rescat

Justament aquest diumenge, l’embarcació noruega Ocean Viking, de Metges sense Fronteres, ha anunciat que ha aconseguit desembarcar al port de Messina (Itàlia) 213 persones que van ser rescatades entre el 19 i el 21 de novembre. Entre els ocupants hi havia quatre dones embarassades i 54 menors sols. Una dona embarassada de bessons i un home amb una ferida de bala ja van ser evacuats a Malta el divendres 22.