Dues setmanes després de l‘inici del curs escolar, Comissions Obreres ha convocat el sector educatiu a fer concentracions de protesta -amb distàncies de seguretat- davant les seus d’Educació aquest dimarts al vespre. Denuncien les condicions en què el professorat està treballant als centres educatius durant la pandèmia del coronavirus, i han interposat una demanada a Inspecció de Treball.

Afirmen que a moltes escoles i instituts no hi ha arribat el material de protecció que els havia promès el Departament d’Educació, com mascaretes FPP2 o equips de protecció individual. El president de la Federació d’Educació de CCOO, Manel Pulido, ha lamentat que els treballadors de l’educació “hem fet l’impossible i ho continuem fent”, però el Departament d’Educació “no ha fet el que corresponia per fer front a aquesta situació excepcional d’emergència educativa”, i ha afegit que “no han posat els recursos promesos”.

Denuncien incompliment de ràtios a primària i infantil

Segons una enquesta que el sindicat ha fet a 1.750 treballadors de 1.246 centres educatius (la meitat dels centres públics de Catalunya), tres de cada quatre centres no poden garantir que l’alumnat mantingui les distàncies de seguretat, i en tres de cada quatre centres tampoc no hi han arribat les mascaretes FPP2.

També denuncien que les ràtios superen el llindar de 20 alumnes per aula que va posar la Generalitat. A infantil, segons l’enquesta, aquestes ràtios no es compleixen en el 38 % dels casos, mentre que a primària puja al 40 %.

El sindicat lamenta assabentar-se de canvis dels protocols a través dels mitjans de comunicació o del web d’Educació, i exigeix una taula de negociació i que es reuneixi la Mesa Sectorial d’Educació Pública.