El periodista Carles Garcia presenta al programa ‘reset’, de betevé, les transformacions de la ciutat arran de la crisi del coronavirus. El terme urbanisme tàctic ha agafat protagonisme en els últims mesos i, sobretot, durant la pandèmia. Es tracta d’aquelles actuacions que trobem als carrers i voreres com les calçades pintades o el blocs de formigó. L’objectiu de l’Ajuntament és guanyar més espai per als vianants.

La via Laietana n’és un clar exemple, és a dir, un espai que el consistori va readaptar per donar prioritat al caminant, però que segons Carles Garcia “s’ha unificat sense criteris”. En aquest cas, hi apareix un terra pintat per donar-los prioritat, però finalment les bicicletes i els patinets també ocupen l’espai.

Transformacions durant el confinament

El coronavirus ha fet accelerar l’urbanisme tàctic als carrers de Barcelona. El govern municipal va aprofitar el confinament i, per tant, la poca presència de vianants a la ciutat per pacificar alguns carrers, ampliar voreres o instal·lar noves terrasses en bars o restaurants. El consistori hi ha destinat un pressupost de 4 milions d’euros amb la intenció de guanyar fins a 12 quilòmetres de carrer per a ús dels vianants, ja que el 60 % de l’espai de Barcelona encara és per als cotxes.