Cavalcada Baltasar Sarrià

Polèmica a Sàrria per les disfresses que portaven els patges del rei Baltasar en la cavalcada del barri. Malgrat que el rei Baltasar no anava pintat, els patges que l’acompanyaven sí que hi anaven. Però les queixes a les xarxes socials han anat més enllà, ja que els patges anaven disfressats d’homes prehistòrics, amb un os al cap, i ballaven al ritme de la música d”El rei lleó’. Tot plegat ha generat molta indignació a les xarxes, ja que consideren que era un acte racista.

Un dels primers a queixar-se a les xarxes va ser el diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, que ha demanat responsabilitats pel que ha considerat una salvatjada. “Els patges del rei Baltasar no només anaven pintats sinó que portaven un os al cap. No cal afegir gaires comentaris. Quanta feina per fer i quanta tristor“, ha dit. Cal recordar que Wagensberg va ser un dels impulsors del col·lectiu Volem Acollir qui aquest any ha portat a terme una campanya per no caricaturitzar la població negra a les cavalcades, sota l’etiqueta #BaltasarDeVeritat.

La CUP de Sarrià – Sant Gervasi també s’ha unit a les protestes, tot afirmant que cal tallar “de soca-rel amb el racisme i el colonialisme”.

Des del Districte de Sarrià-Sant Gervasi han recordat que ells no s’encarreguen d’organitzar la cavalcada, que anava a càrrec de l’Associació de Comerciants del Barri. Tot i això, des de l’Ajuntament han explicat que ja s’han posat en contacte amb els organitzadors i que treballaran conjuntament perquè la situació no es torni a repetir en els pròxims anys.