El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha previst vendre més de 900.000 tortells artesans a tot Catalunya. Aquesta afluència de compradors ha provocat que hi hagi hagut cues a les pastisseries des de primera hora. El preu mitjà del dolç tradicional s’ha situat entre els 25 i 30 euros, però això no ha estat impediment perquè l’arribada de clients hagi estat constant mentre rere el taulell tot eren corredisses. Moltes pastisseries també s’han hagut de reforçar rere el taulell, incrementant el nombre de persones que atenien els milers de barcelonins que volien comprar el tortell.

El més venut ha tornat a ser el clàssic de massapà, però tampoc no fallen els farcits de nata, crema o trufa. Tots han triomfat en un dia en què ningú no es vol quedar sense tortell, tampoc aquelles persones que no poden prendre gluten.

Els més matiners no han hagut d’esperar gaire més de 10 minuts a la pastisseria, però a mesura que anaven passant les hores, moltes cues arribaven fins al carrer i el temps d’espera ha arribat a superar la mitja hora. Per a molts, però, una espera que val la pena per poder celebrar el dia de Reis i acomiadar el Nadal fins l’hivern vinent.