Encara és habitual que a les cavalcades de Reis d’arreu de l’estat, el rei Baltasar sigui representat per una persona blanca amb la pell embetumada, és a dir, pintada de negre. Per aquest motiu, l’entitat sense ànim de lucre Casa Nostra Casa Vostra impulsa una campanya antiracista perquè les comissions encarregades de les cavalcades de Reis trenquin amb aquesta pràctica que consideren “una humiliació per a la població negra”.

Personalitats com l’actriu Neus Ballbé, del Club Super3, o el grup de música The Sey Sisters han participat en el vídeo de la campanya que porta per nom “El rei Baltasar vindrà a la cavalcada d’aquest any?”. En el vídeo les protagonistes asseguren que se senten discriminades i demanen que els integrants de la carrossa del rei Baltasar siguin persones negres i que aquest any no es pinti la cara a ningú.

Fa més de 10 anys que l’Ajuntament de Barcelona escull un veí negre com a màxim representant de la carrossa del rei Baltasar, com també es fa en el cas de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i les principals ciutats de Catalunya, tret de Girona i Reus. Per això, Casa Nostra Casa Vostra demana a les administracions i comissions de tot el territori que s’adhereixin a la campanya amb l’etiqueta #BaltasarDeVeritat i acabar així amb “un costum racista que caricaturitza la població negra”.