Foto: Alex Gubern

Un altre arbre ha caigut a Barcelona, aquesta vegada damunt d’un taxi a la ronda de Sant Pere, a la cantonada amb la plaça de Catalunya. El vehicle es trobava a la parada de taxi que hi ha en aquest punt de la ciutat quan l’exemplar s’ha desplomat i li ha caigut al damunt. L’arbre no ha arribat a tocar el terra perquè un cable n’ha esmorteït la caiguda.

Segons fonts municipals, ningú no ha pres mal i no s’han hagut de lamentar danys personals. Per sort, en el moment de la caiguda el taxista no era dins del cotxe. L’arbre, això sí, ha deixat el capó del taxi abonyegat i una de les branques ha tocat un altre vehicle sense causar-li desperfectes.

El capó del taxi, abonyegat.

Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat els Bombers de Barcelona, que han treballat amb celeritat per retirar l’arbre, i també agents de la Guàrdia Urbana, que han regulat el trànsit a la zona afectada.

L’arbre estava podrit

El mal estat de l’arbre pot haver estat la causa del trencament, segons han explicat els Bombers de Barcelona a betevé des del lloc dels fets. El tronc estava podrit i això ha propiciat la caiguda. Es tracta de l’espècie “Brachychiton populneus”, conegut com a arbre ampolla.

Part de l’arbre trencat al terra de la ronda de Sant Pere.

Altres caigudes d’arbres a Barcelona

Darrerament hi ha un degoteig d’arbres caiguts a la ciutat. El darrer del qual ha tingut constància betevé va ser el 13 d’octubre, quan en va caure un a Sant Antoni mentre s’instal·laven els cables dels llums de Nadal. El mateix dia, al Bon Pastor, un arbre es va trencar sense causar ferits després que una veïna hagués alertat fins a tres vegades al 010 que l’exemplar estava malmès. 

A finals de setembre també va caure un arbre de grans dimensions al carrer d’Aragó i només uns dies abans un altre a tocar d’un parc infantil del Clot. El cas més greu, però, va ser a l’agost, quan va caure una palmera i va matar una noia al Raval. Arran d’aquest succés, l’Ajuntament ha revisat les palmeres datileres de Barcelona i ha talat 708 exemplars.