mor dona palmera raval

Una noia de 20 anys ha mort després que li caigués a sobre una palmera a la plaça d’Emili Vendrell, al barri del Raval, a tocar del carrer de Joaquim Costa. Els fets s’han produït poc abans de les 16 h, tal com ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar betevé. La copa de l’arbre ha caigut per causes que encara es desconeixen.

Tot i que no consten més víctimes, també ha afectat un camió de serveis de neteja municipal, que ha quedat malmès. Segons fonts municipals, s’hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de Barcelona, així com la Guàrdia Urbana i el SEM. En aquest moments, els Mossos d’Esquadra encara treballen al lloc dels fets.

Investigació policial en marxa

L’alcaldessa accidental, Maria Eugènia Gay, s’ha desplaçat fins al lloc dels fets. Des d’allà, ha informat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir per què ha caigut l’arbre. L’Ajuntament de Barcelona també ha activat una investigació interna i, de fet, aquest divendres a les 9 h hi haurà una reunió d’urgència al consistori.

mort palmera raval

Un mort per una palmera l’agost del 2020

L’última víctima mortal per la caiguda d’una palmera va ser ara fa tres anys, l’agost del 2020, al Parc de la Ciutadella. En aquest cas, la víctima va ser un home de 41 anys i, com a conseqüència, el consistori va encarregar un estudi d’urgència per aclarir en quin estat es trobava la palmera i també per analitzar totes les palmeres i arbres de la Ciutadella.

A més, l’Ajuntament de Barcelona va haver d’indemnitzar amb 100.000 euros la família.