La dona que regenta l’estanc situat al davant de l’arbre que es va trencar aquest dijous al Bon Pastor sense causar ferits havia trucat fins a tres vegades al 010 per alertar que l’exemplar estava malalt i podia caure. El fet és que l’última trucada la va fer el dia abans de l’accident. Segons expliquen alguns testimonis, una brigada de la neteja que passava per allà va alertar uns veïns que seien en una terrassa propera que marxessin perquè l’arbre havia fet un crec i cauria. I això és el que va passar.

L’exemplar era una mèlia i es va plantar fa uns 20 anys coincidint amb la reurbanització del carrer de Cretes. De fet, al mateix carrer hi ha dos exemplars més de mèlies.

L’arbre, que va quedar recolzat a sobre de la façana de l’edifici del Mercat del Bon Pastor sense acabar de caure a terra, ha malmès la lletra “N” que hi ha a la paret de l’equipament.

S’han pres mostres de l’arbre per determinar per què va caure

Els Bombers van tallar l’arbre i, posteriorment, personal de Parcs i Jardins l’ha retirat de la vorera. Segons l’Ajuntament de Barcelona, s’han pres mostres de l’exemplar per determinar per què va caure i en els pròxims dies se’n sabran els resultats. El consistori ha informat també que procedirà a revisar la resta d’exemplars que formen part de la mateixa alineació d’arbrat.

L’arbre tenia programada una revisió

L’Ajuntament ha confirmat a betevé que té constància d’una trucada al 010 d’aquest dimecres, a les 8.30 h, en la qual s’avisava que la vorera estava aixecada. Tanmateix el consistori aclareix que en la trucada no es va especificar si es trobava dins l’àmbit de l’exemplar caigut o de la resta de la línia d’arbrat de la zona.

Segons fonts municipals, dimecres el districte de Sant Andreu va fer una primera revisió. Els tècnics van comprovar que la vorera estava aixecada i es va derivar el cas al Departament d’Arbrat per realitzar una revisió més detallada, que estava programada, però l’arbre va caure tot just l’endemà de l’avís, en un dia festiu, remarca l’Ajuntament.