Un arbre de grans dimensions ha caigut aquest dijous de matinada en ple carrer d’Aragó, entre els carrers de Vilamarí i el d’Entença, sense provocar ferits. Segons ha pogut saber betevé, es tracta d’un lledoner. Els Bombers de Barcelona han rebut avís a les 5.35 h i han retirat l’arbre de la calçada. Segons fonts municipals durant el dia s’avaluarà l’exemplar. De moment, es desconeixen les causes de la caiguda.

Cap a les 8 h, els serveis municipals han començat a retirar totes les restes de l’arbre de la vorera.

Actuació al Raval per una palmera

Precisament aquest dimecres a la tarda hi va haver una actuació al Raval, relacionada amb una palmera. Segons diversos testimonis, els serveis municipals van precintar un tram de carrer a la confluència entre el carrer dels Tallers i el de les Ramalleres. Afirmen que l’arbre, de grans dimensions, està tort.

L’Ajuntament defensa que no cauen més arbres que altres anys

Tot i que en els últims mesos la caiguda d’arbres a Barcelona ha alertat els veïns de diferents barris, l’Ajuntament defensa que no cauen més exemplars que anys anteriors i assegura que la majoria ho fan en èpoques de forts temporals de vent i pluja, com el Gloria o la borrasca Filomena. Un dels darrers ensurts es va produir al barri del Clot, amb la caiguda d’una robínia enorme damunt d’una àrea de jocs infantils al Clot

Durant els nou primers mesos del 2023 han caigut 155 arbres, uns 50 menys que al llarg de tot l’any passat. D’aquests 155, la majoria per culpa del temps advers: 93 s’han tombat durant algun temporal, per tant, quan s’han activat mesures especials per evitar riscos, com ara el tancament dels parcs.