Arbre caigut Clot

Un altre arbre de grans dimensions ha caigut aquest dilluns al barri del Clot, en un parc infantil proper a dues escoles, l’Octavio Paz i els Jesuïtes el Clot. L’exemplar s’ha desplomat al costat d’un banc i s’ha endut part d’unes tanques de fusta que delimiten una zona perimetrada. L’àrea verda en qüestió és el triangle que formen els carrers de Biscaia, València i Espronceda. Segons l’Ajuntament, Bombers de Barcelona s’hi ha desplaçat, ha tallat branques que han quedat afectades per la caiguda i ha tancat l’àrea de jocs provisionalment en espera que Parcs i Jardins en faci la valoració pertinent.

Incident sense ferits

Segons han explicat testimonis dels fets, tot plegat ha passat cap a les cinc de la tarda. La Leila, una usuària amb qui betevé ha pogut contactar, relata que en aquell moment al parc no hi havia ningú i justament ella estava asseguda al banc del costat del tronc. S’ha aixecat a jugar amb la seva criatura, ha sentit un soroll d’escorça trencant-se i, acte seguit, l’arbre ha anat a terra.

La caiguda també l’ha difosa la usuària Mariela Pica a través d’X i, en la piulada, ha alertat que es tracta d’un espai d’esbarjo dels alumnes de tots dos centres educatius, que freqüenten quan acaben les classes. Ha dit que, per sort, l’exemplar s’ha desplomat aquest dilluns, jornada festiva i sense escola. La usuària reclama a l’Ajuntament de Barcelona que actuï davant d’episodis com aquest.

Una caiguda rere l’altra

No és el primer arbre que cau al llarg d’aquest estiu a Barcelona i el cert és que a betevé n’hem recollit uns quants. Justament als entorns de l’Escola Jujol, a Gràcia, se’n va desprendre un dilluns passat; un arbre de cinc metres d’alçària que va desplomar-se davant de la porta del centre. L’episodi més greu va ser el del Raval a principis d’agost, quan una palmera datilera va caure-li a sobre a una noia i va perdre la vida.