(EFE) El col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona, ha presentat aquest dimarts davant del Jutjat de Primera Instància una demanda perquè se celebri un acte de conciliació amb els pares de la Kira López. Es tracta d’un acte previ a la interposició d’una querella criminal per un presumpte delicte de calúmnies i d’injúries si la família no atura les “injúries” contra el centre educatiu.

El col·legi assegura que “sempre s’ha mostrat consternat i copejat per la mort de la Kira”, l’adolescent de 15 anys que es va suïcidar el 2021, els pares de la qual van acusar l’Escola Pare Manyanet per presumpte assetjament escolar.

Segons un comunicat fet públic pel centre escolar, es tracta d‘una decisió “no desitjada per part de la comunitat educativa” i motivada per la “necessitat de defensar l’honor i la dignitat dels equips directius, docents i no docents, però també de les famílies i l’alumnat (menors d’edat) que formen part del Manyanet Sant Andreu”.

L’escola segueix defensant que “no hi va haver assetjament”

El col·legi Pare Manyanet afirma que ha col·laborat amb totes les investigacions judicials, de Mossos d’Esquadra, del mateix Departament d’Educació i, també, de l’auditoria externa contractada pel mateix col·legi i que sempre han arribat a la conclusió que “no va haver-hi assetjament contra la Kira ni es pot relacionar el suïcidi” de la menor “per acció o omissió de responsabilitat del centre escolar”.

L’objectiu d’aquesta acció legal, segons el col·legi, “és restablir l’honor i la dignitat de la comunitat educativa”, i per això reclama als pares de la Kira López que “reconeguin la falsedat de les seves acusacions, es comprometin a no atemptar contra l’honor, dignitat i professionalitat del centre escolar i, de manera simbòlica, se’ls reclama una indemnització d’1 euro”.

Els pares de la Kira responen: “Som nosaltres qui prendrem les accions legals necessàries” 

La mare de la Kira, María José López, ha explicat a betevé que no se’ls ha notificat la demanda i que coneixen els fets a través del que publiquen els mitjans. Davant d’això, explica que ja han posat el cas en mans de la seva advocada, Carla Vall. Assegura que amb aquesta demanda l’escola vol tapar altres demandes “que ja s’estan presentant, també per part nostra, en aquest cas contra l’ara sotsdirector del col·legi”.  

“El Manyanet Sant Andreu sap perfectament que actualment la Generalitat està revisant de forma integral el nostre cas i s’emetrà un nou informe ja que l’anterior presentava greus irregularitats”, afirma López. “El cas de la Kira està obert”, assegura. Per tot plegat, anuncia: “Som nosaltres els qui prendrem accions legals necessàries”. “No ens callaran”, assegura la mare de la Kira.