Un arbre de grans dimensions ha caigut al carrer de Sardenya, 545, a la sortida del túnel de la ronda del Guinardó. L’incident ha obligat a tallar el trànsit en aquest punt a primera hora del matí. Efectius dels Bombers de Barcelona s’han desplaçat fins al lloc dels fets i han retirat l’arbre de la via arrossegant-lo amb l’ajuda d’un camió. També han trossejat algunes de les branques per poder-les retirar amb més facilitat.

Fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat agents de la Guàrdia Urbana, que han mantingut el trànsit tallat en aquesta via, situada entre els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó, fins a un quart de 10 del matí. La policia municipal ha informat de l’incident a través d’un missatge de les xarxes socials.

Una part del tronc s’havia podrit

Tècnics de Parcs i Jardins també han analitzat l’arbre caigut. És tracta d’un om i en una primera avaluació visual hi han detectat la podridura d’una part del tronc. Tot i això, se’n han emportat una mostra per analitzar-la i poder fer un informe posterior.

Imatge: Salva Mas

El treballador d’un dels bars que hi ha al costat d’on ha caigut l’arbre ha explicat a betevé que en aquest punt hi acostuma a fer força vent i que això pot haver ajudat que caigués. Aquest matí, en aquest punt s’ha registrat una ratxa de vent de 47 km/h, un vent moderat.

170 arbres caiguts aquest 2023

Segons el recompte de l’Ajuntament, a Barcelona aquest 2023 ja s’han caigut uns 170 arbres. La xifra encara és inferior a la del total del 2022, quan van caure 203 exemplars. El consistori, però, recorda que aquesta xifra acostuma a anar molt vinculada als temporals que afecten la ciutat. Aquest, de fet, ha estat un any en què s’ha notat especialment la sequera i la manca de precipitacions.

Degoteig d’arbres caiguts a Barcelona

Darrerament hi ha un degoteig d’arbres caiguts a la ciutat. El darrer del qual ha tingut constància betevé va ser el darrer 13 d’octubre, quan en va caure un a Sant Antoni mentre s’instal·laven els cables dels llums de Nadal. El mateix dia, al Bon Pastor, un arbre es va trencar sense causar ferits després que una veïna hagués alertat fins a tres vegades al 010 que l’exemplar estava malmès. 

A finals de setembre també va caure un arbre de grans dimensions al carrer d’Aragó i només uns dies abans un altre a tocar d’un parc infantil del Clot. El cas més greu, però, va ser a l’agost, quan va caure una palmera i va matar una noia al Raval. Arran d’aquest succés, l’Ajuntament ha revisat les palmeres datilers de Barcelona i ha talat 708 exemplars.