manyanet

(ACN) El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha desestimat la querella interposada per vuit dones contra un policia nacional per haver mantingut relacions sexoafectives amb elles per espiar l’activitat dels moviments socials dels quals formaven part. El cas assenyalava l’agent D. H. P., que va estar infiltrat durant més de tres anys en diferents col·lectius llibertaris de Barcelona.

Les afectades van presentar una querella pels delictes de tortura i contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets, entre d’altres. En la interlocutòria, el magistrat al·lega que no s’ha produït cap delicte perquè en tot moment hi va haver consentiment de les noies. Tampoc considera que el policia actués amb abús de superioritat i que, per tant, el consentiment de les víctimes fos viciat.

L’acusació espera que l’Audiència reobri el cas

Ara, la causa arribarà a l’Audiència de Barcelona, ja que les acusacions recorreran contra l’arxivament. Les advocades de l’acusació apunten que seria especialment greu que una denúncia per delictes de tortura i contra la integritat moral quedés sense investigar. “L’ús de les relacions sexoafectives com a mitjà per aconseguir informació i generant una profunda sensació de vexació, humiliació i dolor no es pot passar per alt”, asseguren. En aquest cas, l’informe de peritatge elaborat pel col·lectiu Sira, especialitzat en aquest tipus de pericials, concloïa precisament que les querellants havien patit greus impactes derivats dels fets denunciats.

A banda de la via legal, també incideixen en la necessitat de depurar responsabilitats en l’àmbit polític pels diferents casos d’espionatge mitjançant infiltració als moviments socials destapats durant els darrers mesos.