codi qr bluetooth selectivitat 2022

(Agències) La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, ha informat que el Departament de Recerca i Universitats provarà la tecnologia de codis QR i la de geolocalització en espais interiors per Bluetooth perquè els alumnes triïn l’idioma dels enunciats dels exàmens de selectivitat, és a dir, si rebre les proves en català, castellà o aranès.

La prova es farà aquest dijous, 16 de juny, a dues aules de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) durant els exàmens de Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana, que seran a partir de les 15 h. L’objectiu és testar quina és la millor tecnologia per utilitzar-la en convocatòries posteriors d’exàmens de selectivitat. Enguany, els alumnes han hagut d’escollir la llengua a través d’un formulari anònim.

Així funcionarà la lectura del codi QR

A l’entrada de l’aula, els estudiants agafaran una etiqueta amb un codi QR que pot correspondre a l’enunciat en català o castellà i que deixaran sobre la taula, la qual cosa permetrà a la persona encarregada de repartir els exàmens conèixer l’opció triada gràcies a l’app que llegirà el codi QR.

Per la seva banda, per a la tecnologia de geolocalització en espais interiors per Bluetooth, els estudiants agafaran una etiqueta en forma de botó que pot correspondre a l’enunciat en català o castellà.

Els estudiants deixaran l’etiqueta sobre la taula i, gràcies a la configuració d’antenes de Bluetooth a l’aula, es visualitzarà a l’ordinador del tribunal el mapa de les diferents opcions escollides, la qual cosa permetrà a la persona encarregada repartir els exàmens segons l’elecció dels alumnes.

Les proves han estat desenvolupades, a petició del CIC, per l’Àrea TIC de la conselleria de Recerca i Universitats en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), segons ha informat la conselleria.