directe selectivitat PAU 2022 Catalunya

Així ha estat l’última dia de la Selectivitat 2022. Des d’aquest dimarts, més de 40.000 estudiants ja fan els exàmens de les PAU a Catalunya. Enguany, les proves d’accés a la universitat tornen al format prepandèmia de tres dies i els alumnes no estan obligats a portar la mascareta per la covid. Avui ha estat l’última jornada de la Selectivitat 2022 que ha acabat amb els exàmens de Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana. Es poden consultar les correccions de totes les proves en PDF dels tres dies de les PAU a Catalunya.

Últimes notícies sobre la selectivitat 2022

19:55
   

Totes les solucions i correccions dels exàmens de la selectivitat | PDF

Han acabat els tres dies d’exàmens de les PAU a Catalunya. Aquí trobaràs totes les solucions i correccions de totes les proves que s’han fet. De cada matèria hi ha l’enunciat i les correccions en format PDF.

19:14
   

Publicades les últimes correccions dels exàmens de la selectivitat

Ja es poden consultar les correccions dels últims exàmens de la selectivitat: Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana.

examens correccions selectivitat 2022 PAU Catalunya

18:43
   

Notes de la selectivitat, notes de tall i nota d’admissió, t’expliquem com es calculen

Les notes de la selectivitat són aquelles que sorgeixen dels exàmens de les PAU, per tant, cada prova té la seva nota, que hauràs de tenir en compte a l’hora de posar-te a calcular la nota d’admissió o simular la nota de tall que podries tenir.

Precisament, la nota d’admissió de cada alumne (que pot anar dels 5 als 14 punts) es calcula tenint en compte la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i també les notes als exàmens de selectivitat, seguint aquesta fórmula:

60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu

40 % de la nota de la fase general de la selectivitat

cal afegir-hi els dos exàmens de la fase específica amb més bona qualificació un cop ponderats per 0,1-0,2 (segons el grau de vinculació amb els estudis a cursar).

 

18:13
   

Ponderacions 2022 i 2023 a Catalunya

Descarrega’t el PDF amb la taula de ponderacions del 2022 i 2023 a Catalunya. Aquí podràs consultar quines matèries ponderen més. Tens totes les assignatures disponibles a les PAU.

selectivitat 2022 aula

17:29
   

Enquesta sobre els exàmens de la selectivitat

Explica’ns com t’han anat les proves de la selectivitat d’aquests tres dies. Et proposem, quatre possibles respostes:
* Soc un “pro” i ho he “petat”!
* Se m’ha “anat la flapa” i he escrit coses “random”. Soc un “loser”!
* “LOL”, no en tinc ni idea. Vull esperar a saber les notes…
* “Suda” de pensar ara en la selectivitat… Toca gaudir de l’estiu!

selectivitat 2022 PAU Catalunya

 

16:47
   

Acaba la selectivitat 2022

Han finalitzat els tres dies d’exàmens de la selectivitat. Durant la tarda publicarem les correccions de les últimes proves que s’han fet a la tarda. A les xarxes socials molts usuaris ho han celebrat.

16:20
   

Els mems, protagonistes de les reaccions a l’examen de Matemàtiques de la selectivitat

Així han reaccionat alguns alumnes minuts després de sortir de fer l’examen de Matemàtiques, alguns emprant els tradicionals mems de les PAU.

15:51
   

Com s’evita que els estudiants copïin durant les PAU?

A la Universitat Rovira i Virgili empren un detector que, quan s’acosta als alumnes i mitjançant uns auriculars, pot interceptar comunicacions per Bluetooth o altres sistemes de radiofreqüència. “Si porten algun ‘pinganillo’, o un rellotge intel·ligent, o es comuniquen amb l’exterior, els detecto“, explica Antoni García Espanyol, el coordinador de les PAU a la URV. Espanyol afegeix: “He passat per totes les aules del Campus Catalunya i aniré passant pels centres de manera aleatòria“.

aparell copiar selectivitat 2022

15:25
   

Les correccions dels exàmens de Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques de la selectivitat

Ja es poden consultar les correccions dels exàmens de Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques de la selectivitat que s’han fet de 12 a 13.30 h.

examens-correccions-selectivitat-2022-160622

14:59
   

Comencen els últims exàmens de la selectivitat 2022

Engega l’última tongada dels exàmens de la selectivitat d’enguany amb Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana que acabaran a les 16.30 h. Quan es publiquin les correccions les podreu consultar en aquesta mateixa pàgina o en aquest enllaç.

selectivitat exàmens

14:57
   

Bona tarda des de Barcelona. Soc l’Aitana Molina. Seguim la tercera i última jornada de la selectivitat.

14:24
   

Drama per l’examen de Matemàtiques a la selectivitat: “Digueu-me que era una càmera oculta”

Un dels últims exàmens de la selectivitat ha estat el de Matemàtiques i, en general, els alumnes no han quedat gaire satisfets de com ha anat la prova. Això és el que s’ha pogut comprovar a les xarxes socials, en què han reaccionat al nivell de dificultat que, diuen, tenia. “Digueu-me que era una càmera oculta“, ha dit una de les alumnes. “Era literalment impossible“, n’ha opinat un altre.

examen matemàtiques selectivitat 2022

13:50
   

Calculadora de la nota de tall 2022 per la selectivitat: Com calcular-la amb el simulador de betevé?

Els aspirants a universitaris podran fer un primer càlcul de la nota de tall quan coneguin les notes de les PAU a partir del 29 de juny. Un cop obtinguts aquests resultats, és moment d’agafar la calculadora de la nota de tall i la nota d’admissió per accedir a la universitat el curs 2022-23. Quina diferència hi ha entre les notes de la selectivitat, notes de tall i la nota d’admissió? En quina t’has de fixar?

notes tall 2021

13:09
   

Quan surten les notes de tall?

El Departament de Recerca i Universitats avança que les notes de tall es publicaran a mitjans de juliol. De moment no s’ha concretat el dia exacte en què es faran públiques. Tan bon punt es doni a conèixer aquesta informació, actualitzarem aquesta mateixa pàgina web.

Uns dies abans, el 29 de juny, els estudiants podran consultar per internet les notes de la selectivitat.

quan surten notes tall 2022 Catalunya

12:38
   

Ja has acabat la selectivitat? Com t’han anat els exàmens? | ENQUESTA

Aquest dijous s’acaben els exàmens de la selectivitat. Molts joves ja han dit adeu a les proves de les PAU i esperen les notes per saber si podran accedir al grau universitari desitjat. Ets un dels més de 40.000 estudiants que han acabat els exàmens? Com t’han anat? Fes-nos saber les teves sensacions amb l’enquesta que hem preparat a betevé.

enquesta exàmens selectivitat 2022

12:08
   

Comencen els exàmens de Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques

Arrenquen les proves de Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques. Són els darrers exàmens del matí d’aquesta tercera jornada de selectivitat.

selectivitat 2022 PAU Catalunya

11:50
   

Ponderacions 2022 i 2023 a Catalunya, per graus universitaris: Taula completa (PDF)

Després dels exàmens de la selectivitat, milers d’estudiants de Catalunya estaran pendents de les notes de tall, que serveixen per marcar el límit que cal superar entre el batxillerat o grau mitjà i la selectivitat per poder accedir al grau desitjat i a la universitat escollida. D’un any a l’altre les notes no solen variar gairebé, però sí que l’accés a un grau pot dependre d’unes dècimes, sobretot en el cas de les notes de tall més altes. Et detallem les ponderacions 2022 a Catalunya, per graus universitaris. Més avall, trobaràs la taula amb les ponderacions del 2023 (que ja estan publicades).

ponderacions 2022 catalunya

 

11:30
   

Publicades les correccions i les preguntes de l’examen d’Història

Ja s’han publicat les correccions i les preguntes de l’examen d’Història que ha estat la primera prova de la tercera jornada de la selectivitat. En aquest enllaç es pot consultar l’examen i les respostes correctes.

examens-correccions-selectivitat-2022-160622

11:02
   

Pendent de les notes de tall després de la selectivitat? Consulta les dels últims cinc anys | PDF

En aquesta pàgina pots consultar les notes de tall dels últims cinc anys en PDF: per grau universitat, per universitat i per població. Trobaràs dues notes de tall dels anys 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021: la primera fa referència a l’inici del procés i la segona, al final. També tens l’opció d’agafar la calculadora i simular la nota de tall 2022 i obtén la teva nota d’admissió a la universitat per al grau que t’interessi.

10:35
   

Les Bases de Manresa i el franquisme, a l’examen d’Història de la selectivitat

Els estudiants han començat aquest dijous amb l’examen d’Història de les PAU a Catalunya, que ha posat a prova els coneixements de l’alumnat amb preguntes sobre les Bases de Manresa, el franquisme i la proclamació de la República Catalana. A la sortida de l’examen, les opinions dels aspirants a universitaris han estat diverses, però coincideixen a l’hora de dir que ha estat “assequible”.

examen història selectivitat 2022

10:21
   

El derivat de la carn genera maldecap a l’examen de català de la selectivitat

Un dels exercicis de català de la selectivitat que ha generat més debat a les xarxes ha estat la de la formació de paraules. Sobretot, en aquest enunciat: “El presumpte culpable va cometre l’assassinat amb traïdoria i _____________“. En aquest punt, els alumnes havien d’omplir el buit amb una paraula derivada de “carn”, fet que ha generat molta confusió. La solució era “acarnissament” o “encarnissament“, segons les correccions publicades, tot i que aquesta darrera no és normativa. Una paraula derivada és un mot que es forma afegint a una arrel prefixos o sufixos.

selectivitat 2022 PAU Catalunya

09:52
   

‘La casa de papel’ s’ha colat a la selectivitat

La sèrie de Netflix de ‘La casa de papel’ ha estat un dels temes més comentats a la sortida de l’examen de Fonaments de les Arts de la Selectivitat 2022 de dimecres. Els alumnes han hagut d’explicar, de forma raonada, els motius pels quals creuen que a aquesta exitosa producció audiovisual s’utilitza una màscara inspirada en el rostre de Salvador Dalí. De fet, els estudiants tenien un màxim de 80 paraules per redactar els arguments i, a més, podien completar el text amb dibuixos i esquemes.

casa de papel examen fonament arts selectivitat 2022

09:08
   

Comença l’examen d’Història

Ja ha començat la tercera i darrera jornada de la selectivitat amb la prova d’Història. En total s’examinen més de 40.000 estudiants de tot Catalunya que opten a accedir a estudis universitaris.

examen català selectivitat 2022

08:58
   

Prova pilot a la selectivitat: Codi QR i tecnologia Bluetooth per triar la llengua als exàmens

Aquest dijous es provarà la tecnologia de codis QR i la de geolocalització en espais interiors per Bluetooth perquè els alumnes triïn l’idioma dels enunciats dels exàmens de selectivitat i utilitzar-la en properes convocatòries.
La prova s’iniciarà en dues aules de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) durant els exàmens de Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana, que es faran a partir de les 15 hores.

selectivitat exàmens

08:22
   

Els mems de català, Matemàtiques socials i Economia protagonitzen el segon dia de la selectivitat

Com és habitual, cada dia que hi ha exàmens de les PAU els mems omplen les xarxes socials. Aquest dimecres s’han celebrat dos exàmens que han generat les queixes i laments de molts estudiants: el de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials i Economia de l’Empresa. Ara bé, el de català, amb els mots derivats de la carn, també ha deixat lloc a l’humor a pàgines com Twitter.

mems selectivitat 2022

07:52
   

Així és l’aparell que detecta si els estudiants copien als exàmens de la selectivitat

A la Universitat Rovira i Virgili empren un detector que, quan s’acosta als alumnes i mitjançant uns auriculars, pot interceptar comunicacions per Bluetooth o altres sistemes de radiofreqüència. “Si porten algun auricular o un rellotge intel·ligent, o es comuniquen amb l’exterior, els detecto“, explica l’Antoni García Espanyol, el coordinador de les PAU a la URV. Espanyol afegeix: “He passat per totes les aules del Campus Catalunya i aniré passant pels centres de manera aleatòria“.

aparell copiar selectivitat 2022

07:30
   

Bon dia des de Barcelona. Soc la Sïlvia Carbonell. Aquest dijous arrenca a les 9 h la tercera i última jornada de la selectivitat.